Algemene informatie over allergenen

Per 13 december 2014 is het voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken.

Alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden, dienen informatie te verstrekken aan de consument cq. gast over de aanwezigheid van allergenen in niet-verpakte producten. Allergenen zijn stoffen die allergische reacties kunnen opwekken. Mensen met een voedselallergie reageren overgevoelig na het eten van allergenen waar ze allergisch voor zijn. Voor verpakte producten geldt de allergenendeclaratie sinds 2003. De uitbreiding is nu voor niet-voorverpakte levensmiddelen. De nieuwe wet moet de voedselveiligheid voor mensen met een allergie of intolerantie vergroten.

Aangezien wij als intermediair een schakel zijn tussen bezorgrestaurants en de consument, is het onze taak om de consument hierover te informeren.

Op onze website worden per product de allergenen met iconen aangegeven.
De bezorgpartners zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste gegevens.

De onderstaande iconen worden op onze website gebruikt:

Ei Gluten Lupine Melk Mosterd Noten Pinda

Schaaldieren Selderij Sesamzaad Soja Vis Weekdieren Zwaveldioxide

Twijfel je over bepaalde allergenen?

Geef dan tijdens het invullen van het bestelformulier in het opmerkingenveld aan waarvoor je allergisch bent.
De bezorgpartner kan hier dan rekening mee houden en eventueel contact met je opnemen.

Onze website gebruikt analytische cookies om de werking van de website te verbeteren en reclame/tracking cookies om aan de gebruiker gerichte reclame te kunnen aanbieden.
Wanneer u gebruik blijft maken van deze website geeft u hiermee toestemming voor het gebruik van deze cookies.

Klik hier voor meer informatie